متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/04/01
  • - تعداد بازدید: 18
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

رابطه بین رژیم غذایی و آکنه را در جوانان بشناسیم

رابطه بین رژیم غذایی و آکنه را در جوانان بشناسیم

آکنه ولگاریس رایج ترین مشکل پوستی در میان جوانان است. ژن ها، سبک زندگی و رژیم غذایی همگی در کنار هم در بروز آکنه نقش دارند. بعضی غذاها ممکن است آکنه را بدتر و بر خلاف آن بعضی غذاها ممکن است به بهبود سلامتی پوست کمک نمایند.

 

غذاها و نوشیدنی هایی که باعث افزایش بیشتری در قند خون می شوند بروز آکنه را افزایش می دهند. این غذاها باعث ترشح انسولین بیشتر و به تبع آن افزایش بروز آکنه می شوند. بنابراین باید از مصرف زیاد نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نان سفید، برنج سفید، سیب زمینی، پاستا، پاپ کورن، کیک و شیرینی جات پرهیز شود.

یک رژیم غذایی حاوی فیبر بالا ممکن است در کنترل آکنه تاثیر گذار باشد. هر چند در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتر است. بنابراین مصرف حبوبات، میوه، سبزیجات و غلات سبوس دار توصیه می گردد.

رژیم های غذایی غربی که دارای فیبر کم و غلات سفید بالا هستند باعث تشدید آکنه می شوند.

اسید های چرب امگا 3 نیز ممکن است از طریق کاهش التهاب و کاهش هورمون موثر در تولید آکنه باعث بهبود وضعیت گردند. ماهی های چرب از غنی ترین منابع امگا 3 می باشند.

در مطالعات رابطه مستقیم ضعیفی بین مصرف شیر و لبنیات با آکنه مشاهده شده است. جالب توجه است که شیر بدون چربی یا با چربی پایین تر نسبت به شیر کامل بروز آکنه را بیش تر افزایش می دهد.

مصرف شکلات نیز ممکن است در این زمینه تاثیر گذار باشد. بنابراین باید از مصرف زیاد آن خودداری شود و بیشتر انواعی از آن مصرف گردد که شکر کمتری دارند. در رابطه با مصرف غذاهای چرب بر خلاف باور عمومی این طور به نظر می رسد که مصرف چربی تاثیر چندانی بر بروز آکنه ندارد.

ترکیبات دیگری مانند آنتی اکسیدان ها، روی و ویتامین A نیز ممکن است با بروز آکنه ارتباط داشته باشند اما اثر آن ها هنوز به اثبات نرسیده است.

"فاطمه نوری پور" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده
  • کد خبری : 25499
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید